Количка

Гоблен – перфектният подарък за близък човек

Купуването на подаръци е приятна, но понякога не толкова лесна задача. Особено, когато искате да подарите нещо на близък човек и държите подаръкът, който ще му поднесете да го зарадва истински. 

Затова всеки път, щом наближат празници или лични поводи за празнуване, се притеснявате дали ще успеете да откриете перфектния подарък, който да му поднесете.

Искате ли подаръкът ви да е наистина високо оценен и да показва личното ви отношение, нищо не може да се сравни с ръчно изработения гоблен.

Как да направите перфектния избор според човека, на когото смятате да подарите гоблен?

Гобленът е наистина креативен и персонализиран подарък, но трябва да сте сигурни, че човекът, на когото смятате да го подарите, харесва този вид изкуство. Затова, преди да започнете работа по гоблена, влезте за мъничко с ролята на детектив и съберете предварителна информация. 

Разпитайте го небрежно дали харесва гоблени и ако „да“, дали обича да ги шие или предпочита да са напълно изработени и поставени в рамка. Постарайте се да се информирате и дали има предпочитания към големината и тематиката на гоблените. 

След като се уверите, че майка ви, сестра ви, приятелката ви или друг ваш любим човек харесва този вид изкуство, сте готови да пристъпите към най-важното – избор на подходящата тема и да се захванете за работа. Ако имате нужда от насоки, можете да прочетете нашият наръчник за това “Как се шие гоблен“.

Гоблен според вкусовете и интересите на човека

Не забравяйте, че няма да шиете гоблен за вас, а за ваш близък. Затова трябва да се съобразите с неговите вкусове и най-вече с неговите интереси.

Например, ако любимия ви човек обожава природата и обича пътешествията, един гоблен с пейзажи много би му допаднал. 

В нашия онлайн магазин можете да откриете много красиви гоблени „Пейзажи“ на добри цени, сред които:

Комплектите, които от Милена Стил предлагаме, са с високо качество и с включени всички необходими материали, за да започнете работа веднага.

Ако близките ви хора обичат изобразителното изкуство или класиката, тогава добър избор биха били гоблени като:

Ако пък не пропускат религиозните празници и спазват християнските традиции, ще ги зарадвате изключително много с красив гоблен на религиозна тематика. 

Гоблен според повода

Ако близкият ви човек има малко по-специален повод, няма да сгрешите, ако му подарите гоблен, който да показва колко много го обичате и цените.

Например, ако дъщеря ви или снаха ви наскоро са станали майки, един от най-добрите подаръци, които можете да им направите са гоблени като – „Майчино щастие“,“Майчина усмивка“, „Мадона Феручи“, „Йерусалимска икона“, „Здравей бебе“ и др.

Ако поводът е имен или рожден ден, тогава можете да се спрете както на гоблени според интересите на човека, така и на много харесваните модели на икони като „Свети Никола“, „Свети Димитър“, „Свети Мина“ и т.н. 

Добър избор са и гоблените със зодии, но само ако близкият ви се интересува наистина от зодии.

За влизане в нов дом или за освещаване пък са много подходящи гоблените, които внасят не само уют, но и спокойствие на новодомците. Едни от най-търсените гоблени за подарък за новодомци са Благославящият Христос“, „Молещи ръце“, „Молитва“ и други. 

За нов дом са подходящи също гоблените с пейзажи, както и класическите модели и не на последно място гоблените на романтична тематика.

Гоблен според предпочитанията

Когато вземете решение да подарите гоблен, не забравяйте да се информирате дали човекът предпочита готов, напълно изработен и поставен в рамка гоблен, който веднага да окачи на стената си или предпочита сам да шие. 

Ако предпочита втория вариант, тогава можете да го изненадате с комплект гоблен на любимата му тематика. 

За да направите правилния избор, особено ако вашият близък има опит в бродирането е добре да го попитате, но без да се издавате какъв гоблен би искал да избродира. Повярвайте, запалените гобленари веднага ще ви споделят за изработката на кой модел гоблен си мечтаят.

Ако пък си мечтае да се пробва в шиенето, тогава можете да му подарите комплект с по-малка сложност, който ще му даде увереност в бродирането.
А в случай, че подаръкът е за малко дете, което има интерес към бродирането, можете да го зарадвате с комплект детски гоблен. Що се отнася до темата, от личен опит можем да споделим, че малките харесват много моделите с животни или с цветя.

Вариантите, които имате наистина са много. Просто трябва да сте сигурни, че човекът, за когото е предназначен гоблена, обича ръчно изработените бродерии и истински ще се зарадва на подаръка. 

Познавате ли добре вкусовете и интересите на близките си, ще им направите един чудесен и много личен подарък. А ние от Милена Стил може да ви помогнем да изберете гоблена, който искате да изработите и подарите на близките си. 
Просто трябва да разгледате категориите гоблени, които ще откриете в нашия онлайн магазин, да се спрете на модел и да се захванете за работа. Комплектите гоблени, които предлагаме са с много високо качество и с включени всички необходими материали. Разгледайте и как гоблените могат да се впишат в интериора на дома ви.

Сподели с приятели:

Безплатни схеми от Милена Стил

Над 100 безплатни модела за бродиране очакват своя творец. Свали своя сега и започни приключения с бодчета!

Свали безплатно
40 нови диамантени гоблена
Виж всички