Количка

Какво трябва да знаем за безплатните схеми на гоблени?

Шиенето на гоблени е изключително красива форма на изкуство, което има многобройни почитатели. То е не само форма на релакс и любимо хоби, но е и начин за създаване на невероятно красиви творби само с игла и цветни конци. След като вече научихте как гоблените могат да се впишат в интериора на дома ни е време да разгледаме въпрос, който вълнува гобленарите от години.

След това встъпление най-вероятно си мислите, че ще дадем съвети свързани с етапите по изработката на гоблен, но грешите. 

Днес ни се иска да поговорим за едно от най-важните неща за изработката на перфектен гоблен, а именно – схемата. 

Но преди това ще отворим малка скоба, за да обясним съвсем накратко какво е схема загоблен и защо е толкова важна при бродирането.

Какво представлява схемата за бродиране?

Щом се интересувате от бродиране на гоблени, тогава знаете, че във всеки един комплект гоблен е включено всичко нужно за изпълнение на творбата. 

Това са: 

  • панамата, върху която се бродира; 
  • точният размер игла; 
  • нужното количество конци; 
  • упътването от производителя;
  • схемата за бродиране 

Казваме, че схемата е най-важна, тъй като без нея не можете да избродирате гоблена.

Самата схема представлява един или няколко листа хартия (обикновено във формат А4), разграфени като таблица на квадратни полета. Стандартно тези полета за гоблен 1:4 са 10 х 10 (10 символа на ред и 10 символа в колона) и в тях има символи, всеки от които отговаря на определен цвят конец. За гоблен 1:1 полетата са 20 х 20 символа.

Снимка: milenastyle.com

За да се разчете правилно схемата, към нея има подробна легенда, в която всеки цвят конец е номериран и отговаря на някой от символите, отпечатани в схемата.

Според производителя на гоблена, схемите могат да бъдат цветни или черно-бели. Кой вариант е по-добър, не се наемаме да кажем, тъй като всеки гобленар има своите предпочитания. За една част от бродиращите разчитането на цветни схеми е по-лесно, докато други предпочитат черно-белите.

Ако  трябва да изразим нашето лично мнение, тогава можем да кажем, че според нас черно-белите схеми са за предпочитане, тъй като не изморяват много очите. 

Безплатни ли са схемите, когато са част от комплекта?

При покупка на комплект гоблен всички материали + схемата са включени и калкулирани в цената. 

И сега най-вероятно се питате каква е разликата между безплатната схема и тази, която се предлага като част от комплект ? 

И двата вида схеми се изработват от дизайнери, които влагат много усилия, време и труд, за да създадат перфектния продукт, по който вие да можете лесно да се ориентирате. Ние, в Милена Стил разработваме с месеци всека отделна схема за гоблен така, че тя не само да отговаря като тематика на желанията на гобленарите, но и да е абсолютно точна и да се разчита лесно. Затова големите и красиви гоблени винаги се предлагат само като комплект.

Безплатната схема е със същото високо качество и е нашият начин да благодарим на лоялните си клиенти и на начинаещите гобленари. Електронният ѝ формат улеснява моменталната доставка до всяка точка по света.

Можете ли да вземете безплатна схема, без да купувате комплект?

Да, разбира се. Ако решите, че искате да работите по безплатна схема, можете да разгледате и нашите предложения, които сме сигурни, че ще ви допаднат много.

Как да се снабдите с безплатна схема? 

Всъщност, няма нищо по-лесно от това. Единственото, което трябва да направите е да влезете на страниците на онлайн магазина ни и да изберете безплатна схема сред разнообразната гама от модели, които предлагаме. 

Щом се спрете на  модел гоблен, който искате да изработите, от падащото меню „Конци“ избирате варианта „Безплатна схема без конци“. След това от менюто на „Вид бродерия“ избирате какъв вариант желаете (1:1 или 1:4). Накрая приключвате поръчката си като натискате бутона „Купи“. 

Буквално секунди след като завършите поръчката ще се отвори прозорче тип „бланка“ за преглед и в нея ще видите линк, от който можете да изтеглите напълно безплатно схемата на гоблена. 

Същия линк ще получите и на електронната си поща. Безплатните схеми, които предлагаме са единствено в PDF формат. Не предлагаме самостоятелно безплатни схеми, отпечатани на хартия.

Докато избирате модел е възможно да решите, че към него имате нужда и от висококачествени конци. Тогава от падащото меню трябва изберете вида конци, които искате да закупите – Ariadna или DMC. 

И точно тук имаме една специална изненада за вас. При покупка на конци, ние предлагаме към тях не само безплатната схема, но и плат за бродиране + игла за шиене.

Снимка: milenastyle.com

Защо да изберете безплатна схема за гоблен от Милена Стил?

Разбира се, към момента има много варианти, чрез които да се сдобиете с желаната схема за бродиране на гоблен и решението откъде ще свалите схемата е изцяло ваше.

В интернет можете да откриете множество форуми, програми и дори сайтове, от които да изтеглите безплатни схеми. Добре е да знаете обаче, че подобни програми за генериране на схеми за бродиране не могат да ви предложат голяма прецизност в изработката на схемата. 

Доста често се случва например схемите да са размазани, да не са абсолютно точни или още по-лошо – да се разчитат не само трудно, но и да не се доближават до цветовата гама на конците.

Безплатните схеми, които ние предлагаме са предпочитани от много голяма част от клиентите ни поради няколко основни причини: 

  • Ние сме производители и като такива работим с екип от дизайнери, които разработват както схемите в комплектите, така и безплатните схеми, които предлагаме. 

Казано иначе, качеството на изработката на схемите, които предлагаме като безплатни по нищо не се различава от качеството на тези, които са включени в комплекта. Можем да кажем обаче, че някои от моделите с безплатни схеми са малко по-леки за работа в сравнение с комплектованите гоблени.

  • Предлагаме разнообразие от напълно безплатни схеми за гоблени на различни тематики. Това е възможно, тъй като моделите гоблени се разработват от наши дизайнери, които следят какви са интересите и желанията на гобленарите и създават уникални дизайни, които да задоволят изискванията както на съвсем начинаещите, така и опитните майстори.
  • Като един от водещите производители на гоблени не само за страната, но и за редица европейски държави, ние от Милена Стил не правим никакви компромиси с качеството на своите продукти. 

За нас няма никакво значение дали схемата е в комплект или е безплатна – тя винаги е разработена и изпълнена изключително прецизно и е удобна и лесна за следене и разчитане.

Сподели с приятели:

Безплатни схеми от Милена Стил

Над 100 безплатни модела за бродиране очакват своя творец. Свали своя сега и започни приключения с бодчета!

Свали безплатно
40 нови диамантени гоблена
Виж всички