Количка

6 съвета при изработката на диамантени гоблени

Независимо от вашето ниво на изкуство или опит, диамантените гоблени са популярно хоби, на което всеки може да се наслади. Гоблен, направен с мъниста, може да послужи за множество неща – да внесе радост в живота ви, да ви помогне да забравите за всички проблеми и да украсите дома си с ръчно изработена картина.

Има много начини да направите диамантени гоблени и нито един от тях не е грешен. Има тънкости в диамантеното изкуство, които трябва да знаят както начинаещите, така и експертите. Тези съвети ще ви помогнат да постигнете безупречен резултат и да се насладите на приятни моменти, докато създавате диамантени гоблени.

Тази статия ще ви покаже как да направите професионален диамантен гоблен. Ще споделим ключови съвети и трикове за направата на диамантени гоблени. Ако все още сте начинаещи и навлизате в това вълнуващо хоби, не пропускайте да прочетете какво представляват диамантените гоблени.

1. Бъдете добре организирани

Кутията за съхранение на мъниста или още наричана органайзер е едно от задължителните пособия за един професионалист. Качественити комплекти диамантени гоблени съдържат 20-30% повече мъниста от необходимото. Поради тази причина след създаването само на няколко модела ще откриете, че имате множество останали диамантчета.

По време на създаването на нов модел е лесно да загубите мънистата от определен цвят, особено ако имате малко дете или домашен любимец. Пазейки останалите мъниста от предишни диамантени гоблени се подсигурявате, че при възникнал проблем, ще има къде да потърсите нужния цвят бързо и лесно. Освен това можете да държите всичките си диаманти на едно място и на една ръка разстояние. По този начин лесно ще можете да ги сортирате по цвят, форма, размер или друг удобен признак.

2. Залепете добре мънистата към подложката

Доката работим е лесно да забравим да притиснем диамантите. При рязко движение или прибиране на модела рискуваме разсипване или разместване. Вероятността това да се случи е най-висока при работата с квадратни мъниста. Причината за това е, че при поставяне на мънисто между вече сложени други 2 или повече, стените на квадратното мънисто се сблъскват със съседните и долната му плоска страна не достига плътно залепващата подложка.

За да се избегне този проблем, може да се използва фиксиращ валяк за изглеждане на диамантени гоблени. Минаването с валяк ще гарантира, че вашите мъниста пасват перфектно и ще предотврати падането им от гоблена. Този съвет е много полезен за големи диамантени гоблени.

3. Премахнете бръчките от основата

Не се притеснявайте, ако се появят мехурчета или бръчки, докато създавате диамантен гоблен. Има много начини за справяне с бръчките в диамантената живопис. Те могат да бъдат отстранени от платното, за да се създаде зашеметяващ завършен продукт.

Въпреки че набръчкванията не влияят на крайния резултат, те могат да разсейват хората на изкуството. Най-често причината за набръчкването е сгъването на гоблена след полагане на двойнозалепващия слой лепило върху основата. Често при транспорт няма как да се избегне това сгъване. Има няколко начина за справяне с бръчките:

  • Поставете основата под тежки книги за няколко часа. Ако двойнозалепящото тиксо е качествено и тънко този метод често е напълно достатъчен. Ако резултатът е незадоволителен може да нагреете основата леко и от разстяоние с пистолет за горещ въздух. Като ориентир за разстояние и температура може да използвате ръката си. Ако не можете да я държите пред пистолета на желаната дистанция значи сте нагрели прекалено много и трябва да спрете.
  • Използвайте тънък и остър макетен нож с който внимателно да прорежете само най-горния лепилен слой. Този метод е подходящ при образуването на големи мехурчета между основата и двойнолепящия слой. Важно е да внимавате за да не прорежете винилната подложка.

4. Запазете останалите материали за използване в следващи проекти

Както вече споменахте повечето качествени диамантени гоблени съдържат поне 20% повече мъниста от всеки цвят. Това, комбинирано с големи парченца клей, химикал и тавичка за мъниста, ви гарантира, че след всеки приключен модел ще имате много останали пособия. Съхранете ги във вашия органайзер. Не се знае в кое ръкоделие и проект ще ви потрябват.

5. Поетапно отлепяне на защитното фолио

Всички диамантени гоблени на Милена Стил са защитени от мръсотия, прах и други замърсители чрез поставено прозрачно защитно фолио. Опитният майстор на диамантени гоблени бързо ще забележи придимството на прозрачния филм пред по-бюжетния плътен такъв. Още с поглед към основата е много по-лесно да се ориентирате от къде искате да започнете, както и кой цвят, къде се намира.

Има няколко начина за изработка на диамантени гоблени:

  • Работа по цвят – първо се поставят всички мъниста от един цвят, след това се продължава със следващ и така до завършване на модела. При този начин се рискува полепване на прах и мъхчета по лепящия слой, тъй като на много места е възможно да има единични мъниста от един цвят. Вероятността без да искате да си опрете ръката в лепящата основа също е голяма.
  • Работа по части – първо се започва от единия горен ъгъл. Той се определя в зависимост с коя ръка поставяте мънистата. Важно е да избягвате докосване на лепилния слой. Постепенно се отлепва прозрачния филм, намаляйки възможността за попадане на замърсител. Някои професионалисти обичат да използват тиксо, за да формират зони, върху, които да работят.

Независимо кой начин изберете, бъдете внимателни и не се страхувайте да експериментирате с различни техники. Красивите резултати и страхотната картина са гарантирани ако се забавлявате в процеса.

6. Рамкирайте готовите си диамантени гоблени

Един от най-важните съвети за диамантени гоблени е да се уверите, че са правилно рамкирани, след като са готови. Важно е при пренасяне да не сгъвате основата, а да я навиете на отпуснато руло. По този начин се гарантира, че мънистата няма да се отлепят. Лесно е да забравите красивия си диамантен гоблен поради натоварени графици или небрежност. Терапевтичните ползи от диамантените гоблени могат да бъдат прекрасен начин да се свържете с изкуството и да окажат положително въздействие върху настроението ви. Тези гоблени могат да преобразят външния вид на вашия дом, като са красив декоративен акцент.

Можете да подарите на приятел или роднина уникален подарък, ако декорът на дома ви е завършен не позволява допълването му с диамантен гоблен. Можете също така да продадете готовия си диамантен гоблен онлайн на добра цена и да получите прилична сума. Можете да се насладите на красотата и елегантността на вашата работа, като изберете правилния размер и стил на рамката.

Тези съвети ще улеснят създаването на красив диамантен гоблен. Вземете своя диамантен гоблен днес и се оставете да бъдете очаровани от красотата на изкуството.

Сподели с приятели:

Безплатни схеми от Милена Стил

Над 100 безплатни модела за бродиране очакват своя творец. Свали своя сега и започни приключения с бодчета!

Свали безплатно
40 нови диамантени гоблена
Виж всички