Количка

Често задавани въпроси

Възможни са следните начини за плащане:

  1. С наложен платеж при получаване на стоките, доставени с куриерски фирми ЕКОНТ и СПИДИ
  2. С кредитна/дебитна карта при завършване на поръчката
  3. Чрез използване на PayPal

Email: retail.milenastyle@gmail.com

  1. За поръчки извън България е възможно заплащане със Stripe. За повече информация се свържете с нас на retail.milenastyle@gmail.com

  1. След изпращане от нас, срокът за доставка до населено място на територията на България е 5 работни дни. По време на празници и официални почивни дни онлайн поръчките имат удължен срок на доставка. Средният срок на доставка през този период е 10 работни дни, като в зависимост от натоварването и обема поръчки в някои случаи срокът на доставка може да се увеличи.Ако сте от гр. Пловдив, можете да получите  поръчката си от фирмения ни магазин Mr. Goblen, който се намира на ул. „Патриарх Евтимий” №24.

  • До адрес на клиента за стоки до 2 кг с куриерска фирма Еконт: 8.90 лв.
  • До адрес на клиента за стоки до 2 кг с куриерска фирма Спиди: 7.90 лв.
  • До офис на куриер Еконт: 6.90 лв.
  • До офис на куриер Спиди: 5.90 лв.
  • За поръчка на стойност над 90.00 лв. клиентът има право на безплатна доставка до офис на куриер, който може да отбележи в полето „Бележки към поръчката“.

Да, можете да получите поръчката си от фирмения ни магазин Mr.Goblen, който се намира на ул. „Патриарх Евтимий” №24 в гр.Пловдив.

За целта, преди да приключите поръчката си, в полето „Бележки“ може да напишете, че желаете да получите поръчката си лично от магазин Mr. Goblen. Можете да ни пишете и чрез контактната форма на сайта, на имейл: retail.milenastyle@gmail.com, на телефон 032/67 53 83 или на съобщение във фейсбук страницата ни МИЛЕНА СТИЛ ЕООД.

При поръчки за доставка извън България сумата се заплаща предварително, като в цената, която трябва да заплатите, ще бъде включена и доставка. Когато направите поръчка и желаете да се изпрати извън България, е необходимо да ни отбележете за коя държава искате да бъдат изпратени артикулите. Нашият екип изчислява доставката според тарифните таблици на Български пощи и се свързва с Вас чрез имейл, за да Ви уведоми за крайната цена, която трябва да заплатите с включена доставка. За Румъния и Гърция доставката се извършва с куриерска служба Спиди.

Плащането е възможно по няколко начина:

След превеждането на парите е необходимо да ни изпратите трансферния номер на превода. При получаване на сумата ще изпратим направената от Вас поръчка и ще Ви изпратим референтен номер за проследяване.

Имате право да замените продукт в срок не по-дълъг от 14 дни от датата на получаване на стоката, като транспортните разходи за връщане и замяна са за Ваша сметка, освен ако:

– получената стока не съответства на заявената в поръчката;
– грешката е настъпила в резултат на наша вина.

При желание за замяна на продукт се свържете с нас чрез контактната форма, пишете ни на retail.milenastyle@gmail.com или се обадете на телефон 032/67 53 83.

  1. Съгласно Общите условия за електронна търговия, публикувани на milenastyle.com и в съответствие със Закона за защита на потребителите (ЗЗП), имате право да се откажете от закупените продукти в срок до 14 дни, считано от датата, на която сте получили стоките.
  2. В този случай е необходимо да върнете пратката на посочения адрес като транспортните разходи са за Ваша сметка:

гр. Пловдив

ул. „Скопие“ №112, ет.2

МИЛЕНА СТИЛ ЕООД

тел. 032/67 53 83

Екипът ни ще огледа артикулите и ако са в добър търговски вид, оригинална, неразопакована опаковка, с оригинални етикети, придружени от оригиналните документи, издадени от Милена Стил ЕООД, ще се свържем с Вас, за да върнем сумата, която сте заплатили.

Ако не отговарят на вида, в който сме ги изпратили, ще се свържем с Вас, за да уточним сумата, която ще намалим поради външни забележки върху артикулите.

Срокът за възстановяване на сумата към Вас е не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която ни информирате за желания отказ от Ваша страна от покупката в онлайн магазин www.milenastyle.com, но може да бъде удължен, ако не получим върнатите стоки навреме.

В случай, че рекламацията се дължи на установени от Вас липси, дефекти на продуктите, несъответствие с обявените размери, куриерските разходи са за наша сметка.

Ако размислите и искате да се откажете от поръчката си е необходимо веднага да се свържете с нас:

  1. Ако сте платили чрез наложен платеж
    Връщането на суми, платени с наложен платеж, може да се извърши в офис на куриер, като разходите за куриерската услуга са за Ваша сметка.
  2. Ако сте платили чрез PayPalВръщането на суми, платени с PayPal, се извършва на профила, от който е получено плащането, като разходите по превода са за Ваша сметка.

    Съгласно разпоредбите на ЗЗП, Милена Стил ЕООД възстановява на клиента платената сума в срок до 14 календарни дни от датата, на която клиентът е упражнил правото си на връщане на стоката. Милена Стил ЕООД не носи отговорност при грешно попълнени данни по време на регистрация.

Преди да приключите с поръчката си ще видите поле „Бележки към поръчката“. В него може да запишете, че желаете да Ви бъде издадена фактура, като отбележите данните на фирмата – наименование, адрес, МОЛ, телефон, идентификационен номер (ЕИК). Ние ще издадем фактура и ще я приложим към продуктите, които сте поръчали.

Изработваме гоблени по изображение / снимка на клиент, като е необходимо да ни изпратите изображението с добро качество и да ни поясните как ще се бродира – с бод 1:1 или с бод 1:4. Нашият дизайнер ще огледа изображението и ще прецени как ще изглежда най-добре, след което ще се свържем с Вас, за да Ви уведомим каква ще бъде цената за изработката, която зависи от сложността на изображението (брой лица, детайли), размера на гоблена и броя на използваните цветове. В цената за изработка е включена схема с легенда. Ако желаете гобленът да бъде комплектован с конци и панама, екипът ни ще изчисли и цена за комплектоване с конци ARIADNA или DMC. След потвърждение от Вас поръчката ще Ви бъде изпратена.

Когато гобленът се бродира 1:1 означава, че на един знак от схемата отговаря един бод върху панамата. При бродиране с бод 1:1 едно квадратче съдържа 20 х 20 знака и 20 х 20 бода.

 

При бродиране 1:4 на един знак от схемата съответстват 4 бода върху панамата, т.е два бода отдолу и два бода отгоре, които образуват квадратче. Тук едно квадратче съдържа 10 х 10 знака, но 20 х 20 бода.

Това означава, че гобленът се бродира 1:4, но отделни детайли от него като лица, ръце и др. се бродират с бод 1:1.

Използването на „кръстат бод“ в бродерията е един от най-лесните и разпространени начини за бродиране. На практика кръстатият бод се бродира като диагоналния, но повтаряте диагонала на срещуположната посока, т.е при гобленовия бод се изработва само един диагонал в квадратчето, а при кръстатия два диагонала в квадратчето.

Ако сте начинаещ в бродирането с „кръстат бод“ е желателно да започнете от по-едра панама, за да усетите техниката на изпълнение при работа с този бод. Панамата и конците трябва да се избират внимателно, така че кръстчетата да не са редки и изцяло да покриват панамата, за да не прозира под избродираното. Не бива да стягате прекалено, защото рискувате бродерията да се изкриви и панамата под нея да се вижда. При кръстатия бод от задната страна на плата се получават вертикални (прави)  черти. Бодът се изработва с конец от 2 или 3 нишки, в зависимост от вида на панамата.

При някои гоблени, особено тези с кръстат бод, е необходимо да се добави контур, за да изглеждат някои части по-контрастни и детайлни. За целта, след избродирване на гоблена се изработва и контурният бод по указаните места в схемата. Обикновено се отбелязва с по-плътна линия върху дадените елементи в схемата, които трябва да се очертаят с контурен бод. Очертаването е възможно като използвате т.нар. „back stitch“, като реално правите линия, очертавайки даден детайл. Контурният бод обикновено се бродира с 1 нишка.

Каунт (от англ. „count“) е мерна единица, чрез която се измерва колко бода могат да се вместят в разстояние 1 инч (2.54 см). Това означава, че на панама с 22 каунт върху  2.54 см ще бъдат избродирани 22 бода. Колкото по-голям е каунтът, толкова е по-ситна панамата.

Щампираните гоблени се изработват върху канаваца 11 каунт, на която е напечатано изображение и върху което бродирате с цяло мулине, т.е. с всичките 6 нишки, използвайки половин кръстат бод. Легендата за конците в палитрата на ARIADNA е напечатана отстрани на изображението. При по-големите размери щампи за улеснение се поставят и схеми.

Гоблен върху печатана АИДА 14 каунт се изработва върху панама АИДА 14 каунт, на която е отпечатано цветно изображение и върху което се бродира с кръстат бод (с 2 нишки) или гобленов бод (с 3 нишки). Легендата за конците в палитрата на ARIADNA е напечатана отстрани на панамата, а за улеснение е добавена и схема.

За щампи – №20 (дълж. ~4.3 см)

За печатана АИДА 14 каунт – №24 (дълж. ~3.7 см)

За гоблени – №24 (дълж. ~3.7 см) или №26 (дълж. ~3.4 см)

Все още не можете да направите онлайн поръчка за модел от списанието, но можете да ни пишете чрез контактната форма, като оставите телефон за връзка, а ние от своя страна ще се свържем с Вас, за да уточним поръчката Ви и да Ви помогнем при нужда.

Всички модели от списание „Галерия Бродерия“ се комплектоват с българска гобленова панама 22 каунт (освен ако не е указано друго) и с конци ARIADNA или DMC. Ние не изпращаме отделна схема при модели от списанието.

  • От КОНЦИ изберете вариант безплатната схема без конци, след което преминете на ВИД БРОДЕРИЯ и от падащото меню посочете варианта, който желаете – 1:1 или 1:4;
  • Добавете желаната схема в количката чрез бутон КУПИ ;
  • Ако желаете, добавете и други продукти;
  • Натиснете бутон „Приключване на поръчката“ и след преглед на данните – бутон „Приключване“.
  • На окончателната бланка на екрана ще се появи списък с поръчаните от Вас стоки, а под името на схемата – линк за изтегляне. На имейл адреса, с който сте регистрирани, също ще получите линк за изтегляне – проверете и папка SPAM.
  • Последвайте линка и ще свалите желаната схема във формат PDF.
  • Безплатните схеми не се изпращат на хартия или в електронен вид. Те се съхраняват в личния Ви профил и всеки регистриран потребител получава линк за сваляне в PDF формат на електронния си адрес.
  • Важно: безплатните схеми за сваляне са достъпни само за регистрирани потребители на сайта.

Как да закупите комплект конци за безплатна схема?

  • Изберете КОНЦИ – ARIADNA или DMC;
  • Изберете ВИД БРОДЕРИЯ – 1:1 или 1:4;
  • Добавете желания комплект в количката чрез бутон КУПИ ;
  • Ако желаете, добавете и други продукти;
  • Натиснете бутон „Приключване на поръчката“ и след преглед на данните – бутон „Приключване“.
  • На имейл адреса, с който сте регистрирани,  ще получите съобщение с информация за направената поръчка.

Ваучер за подарък с фиксирана стойност 20.00,  40.00 или 60.00 лв.

Този вид ваучер Ви дава отлична възможност да направите прекрасен подарък за определена сума. Всеки притежател на Ваучер за подарък на МИЛЕНА СТИЛ получава възможността да го използва за заплащане при пазаруване в онлайн магазина  на адрес: milenastyle.com

Общи условия за ползване:

  • Потребителят се задължава да използва цялата стойност на ваучера еднократно.
  • Сумата, за която можете да използвате Вашия ваучер, е указана върху него.
  • Ако стойността на избрания артикул е по-голяма от стойността на ваучера, разликата се доплаща от клиента.
  • Ако стойността на избрания/те артикул/и е по-малка от стойността на ваучера, остатъкът не се възстановява.
  • Ваучерът за подарък е валиден за срок от 6 месеца от датата на неговото издаване. В случай, че не бъде използван в този срок, сумата заплатена за него не подлежи на възстановяване.
  • Ваучерът може да бъде преотстъпван на трето лице. Същият притежава белезите на ценна книга на приносител.
  • Закупеният ваучер не може да се връща и съответно да се търси неговата парична равностойност нито в цялост, нито частично. Изгубени или откраднати ваучери не се възстановяват.
  • Ваучер с нарушена цялост е недействителен.

Как да закупите или получите Ваучер за подарък от МИЛЕНА СТИЛ?

  • Ваучерът за подарък  може да бъде поръчан на www.milenastyle.com или на телефон 032/67 53 83.
  • Подаръчният ваучер може да бъде получен на предварително зададен адрес.
  • Заплащането се извършва с наложен платеж по куриер (ЕКОНТ и СПИДИ), като разходите за доставянето му са за сметка на получателя;
  • Ваучерите за подарък са три вида – за 2040 или 60 лева. Всеки ваучер се придружава от касов бон за съответната сума.
  • Ваучерът за подарък служи за закупуването на стоки единстено в онлайн магазина на адрес: www.milenastyle.com.
  • Ваучерът за подарък може да бъде разменян за всички продукти и оферти в промоции, предлагани от МИЛЕНА СТИЛ и съответстващи на неговата парична стойност.

Как да използвате Ваучер за подарък от Милена Стил ЕООД?

  • След като сте готови с избора си от продукти и следвате стъпките за финализиране на поръчката, на екрана ще излезе бутон, на който пише „Имаш код за отстъпка“.
  • В полето трябва да въведете указания цифров код, намиращ се върху Ваучера или в горния десен ъгъл на Общите условия за използване на ваучера.
  • След прилагане на съответния код системата автоматично ще приспадне сумата, която съответства на Подаръчния ваучер.