Оригами жабка

Предлагаме ви интересна идея как да си направите оригами – жабка от хартия без да са ви необходими инструменти, освен ножица. Можете да включите децата или внуците си и всеки сам да изработи оригами – жабка, а за да бъде моментът по–вълнуващ можете да организирате състезание за най–сръчно направената жабка, най–скачащата жабка, а защо не и двете?

В поредни стъпки сме описали начина на изпълнение при изработка на оригами – жабка.

Начин на изпълнение:

Вземаме лист А4, прегъваме горната му страна на два триъгълника, след което изрязваме излишната част с ножица.

Завъртаме на 180 градуса листа и прегъваме отново на триъгълници, както в стъпка 2. След това обръщаме листа по дължина, като с помощта на двата показалеца притискаме горния триъгълник от двете страни така, че да получим цял триъгълник. Притискаме добре и повтаряме същата операция срещуположно на получения триъгълник.

Прегъваме на по-малки триъгълници всяка страна, за да се получат 4 триъгълника с тъпи ъгли. Върху получените малки триъгълници прегъваме отново на по-малки триъгълници като застъпваме левия с десния триъгълник, като след тази стъпка ще получим краката на жабата.

Обръщаме листа от другата страна и прегъваме крачетата към главата на жабата, след което прегъваме отново, като се стараем да застъпим прегъвките една върху друга.

С помощта на показалеца натиснете върху крачетата на жабката и вижте как ще отскочи.

Организирайте състезание с децата, внуците или приятелите си, като се наслаждавате на моментите, в които ще творите заедно.