Шарена саксийка с цветна прежда

Напоследък се наблюдава все по-голям интерес към ръчно изработените изделия. Това е така, защото благодарение на творческия дух, въображението и търпението, които влага всеки творец, се получава интересен и оригинален продукт. Използването на обикновени материали превръща ръчните разработки в изящни изделия.

     Днес сме подготвили атрактивна идея за пролетта, която може да използвате за разкрасяването на саксиите или за изработката на аксесоар към тях.

Необходими материали:


Начин на изпълнение:

     Преди да започнете с декорацията отделете необходимите нишки от желаните цветове прежда. Разпределете ги в дължини с еднакъв размер.

1. Покрийте стената на саксията с лепило, като внимавате да не прекалите с количеството.

2. Вземете нишка от преждата и започнете да обикаляте спираловидно стената на саксията, за да я залепите. По желание редувайте различни цветове.

3. Продължете да повтаряте предишните стъпки докато покриете стената на саксията с преждата.


4. Вече сме готови със стената. Сега можем да изработим аксесоар – панделка, за да бъде нашата саксия още по-впечатляваща.

5. За целта вземете две нишки от преждата в различен цвят и ги навийте около пръстите си. След това ги завържете в средата. С помощта на ножица отрежете краищата им и ги оформете така, че да получите красива панделка.

     Можете да изработите декорацията и като предварително преплитате нишките така, че да получите плитки от тях. Повторете стъпките, които посочихме по–горе. Като аксесоар към нея може да поставите копчета, камъни и т.н.