/Често задавани въпроси
Често задавани въпроси
Как да поръчам

Възможни са следните начини за плащане:

 1. С наложен платеж при получаване на стоките, доставени с куриерски фирми ЕКОНТ и СПИДИ
 2. Чрез използване на PayPal

Email: [email protected]

 1. За поръчки извън България е възможно заплащане с Western Union или Money Gram. За повече информация се свържете с нас на [email protected]

След изпращане от нас, срокът за доставка до населено място на територията на България е 7 работни дни. По време на празници и официални почивни дни онлайн поръчките имат удължен срок на доставка. Средният срок на доставка през този период е 10 работни дни, като в зависимост от натоварването и обема поръчки в някои случаи срокът на доставка е възможно да достигне до 14 дни.

Ако сте от гр. Пловдив, можете да получите  поръчката си от фирмения ни магазин Mr. Goblen, който се намира на ул. „Патриарх Евтимий“ №24.

 • До адрес на клиента: 5.90 лв. за стоки до 2 кг.
 • До офис на куриер (Еконт или Спиди): 4.90 лв.
 • За поръчка на стойност над 50.00 лв. клиентът има право на безплатна доставка до офис на куриер, който може да отбележи в полето „Бележки към поръчката“.

Да, можете да получите поръчката си от фирмения ни магазин Mr.Goblen, който се намира на ул. „Патриарх Евтимий“ №24.

За целта, преди да приключите поръчката си, в полето „Бележки“ може да напишете, че желаете да получите поръчката си лично от магазин Mr. Goblen. Можете да ни пишете и чрез контактната форма на сайта, на имейл: [email protected], на телефон 032/67 53 83 или на съобщение във фейсбук страницата ни МИЛЕНА СТИЛ ЕООД.

При поръчки за доставка извън България сумата се заплаща предварително, като в цената, която трябва да заплатите, ще бъде включена и доставка. Когато направите поръчка и желаете да се изпрати извън България, е необходимо да ни отбележете за коя държава искате да бъдат изпратени артикулите. Нашият екип изчислява доставката според тарифните таблици на Български пощи и се свързва с Вас чрез имейл, за да Ви уведоми за крайната цена, която трябва да заплатите с включена доставка. За Румъния и Гърция доставката се извършва с куриерска служба Спиди.

Плащането е възможно по няколко начина:

След превеждането на парите е необходимо да ни изпратите трансферния номер на превода. При получаване на сумата ще изпратим направената от Вас поръчка и ще Ви изпратим референтен номер за проследяване.

Имате право да замените продукт в срок не по-дълъг от 14 дни от датата на получаване на стоката, като транспортните разходи за връщане и замяна са за Ваша сметка, освен ако:

получената стока не съответства на заявената в поръчката;
– грешката е настъпила в резултат на наша вина.

При желание за замяна на продукт се свържете с нас чрез контактната форма на www.milenastyle.com, пишете ни на [email protected] или се обадете на телефон 032/67 53 83.

 1. Съгласно Общите условия за електронна търговия, публикувани на milenastyle.com и в съответствие със Закона за защита на потребителите (ЗЗП), имате право да се откажете от закупените продукти в срок до 14 дни, считано от датата, на която сте получили стоките.
 2. В този случай е необходимо да върнете пратката на посочения адрес като транспортните разходи са за Ваша сметка:

гр. Пловдив

ул. „Скопие“ №112, ет.2

МИЛЕНА СТИЛ ЕООД

тел. 032/67 53 83

Екипът ни ще огледа артикулите и ако са в добър търговски вид, оригинална, неразопакована опаковка, с оригинални етикети, придружени от оригиналните документи, издадени от Милена Стил ЕООД, ще се свържем с Вас, за да върнем сумата, която сте заплатили.

Ако не отговарят на вида, в който сме ги изпратили, ще се свържем с Вас, за да уточним сумата, която ще намалим поради външни забележки върху артикулите.

Срокът за възстановяване на сумата към Вас е не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която ни информирате за желания отказ от Ваша страна от покупката в онлайн магазин www.milenastyle.com, но може да бъде удължен, ако не получим върнатите стоки навреме.

В случай, че рекламацията се дължи на установени от Вас липси, дефекти на продуктите, несъответствие с обявените размери, куриерските разходи са за наша сметка.

Ако размислите и искате да се откажете от поръчката си е необходимо веднага да се свържете с нас:

 1. Ако сте платили чрез наложен платеж

Връщането на суми, платени с наложен платеж, може да се извърши в офис на куриер, като разходите за куриерската услуга са за Ваша сметка.

 1. Ако сте платили чрез PayPal

Връщането на суми, платени с PayPal, се извършва на профила, от който е получено плащането, като разходите по превода са за Ваша сметка.

Съгласно разпоредбите на ЗЗП, Милена Стил ЕООД възстановява на клиента платената сума в срок до 14 календарни дни от датата, на която клиентът е упражнил правото си на връщане на стоката. Милена Стил ЕООД не носи отговорност при грешно попълнени данни по време на регистрация.

Преди да приключите с поръчката си ще видите поле „Бележки към поръчката“. В него може да запишете, че желаете да Ви бъде издадена фактура, като отбележите данните на фирмата – наименование, адрес, МОЛ, телефон, идентификационен номер. Ние ще издадем фактура и ще я приложим към продуктите, които сте поръчали.

Изработваме гоблени по изображение/снимка на клиент, като е необходимо да ни изпратите изображението с добро качество и да ни поясните как ще се бродира – с бод 1:1 или с бод 1:4. Нашият дизайнер ще огледа изображението и ще прецени как ще изглежда най-добре, след което ще се свържем с Вас, за да Ви уведомим каква ще бъде цената за изработката, която зависи от сложността на изображението (брой лица, детайли), размера на гоблена и броя на използваните цветове. В цената за изработка е включена схема с легенда. Ако желаете гобленът да бъде комплектован с конци и панама, екипът ни ще изчисли и цена за комплектоване с конци ARIADNA или DMC. След потвърждение от Вас поръчката ще Ви бъде изпратена.

Когато гобленът се бродира 1:1 означава, че на един знак от схемата отговаря един бод върху панамата. При бродиране с бод 1:1 едно квадратче съдържа 20 х 20 знака и 20 х 20 бода. При бродиране 1:4 на един знак от схемата съответстват 4 бода върху панамата, т.е два бода отдолу и два бода отгоре, които образуват квадратче. Тук едно квадратче съдържа 10 х 10 знака, но 20 х 20 бода.

  

Това означава, че гобленът се бродира 1:4, но отделни детайли от него като лица, ръце и др. се бродират с бод 1:1.

Използването на „кръстат бод“ в бродерията е един от най-лесните и разпространени начини за бродиране. На практика кръстатият бод се бродира като диагоналния, но повтаряте диагонала на срещуположната посока, т.е при гобленовия бод се изработва само един диагонал в квадратчето, а при кръстатия два диагонала в квадратчето. Ако сте начинаещ в бродирането с „кръстат бод“ е желателно да започнете от по-едра панама, за да усетите техниката на изпълнение при работа с този бод. Панамата и конците трябва да се избират внимателно, така че кръстчетата да не са редки и изцяло да покриват панамата, за да не прозира под избродираното. Не бива да стягате прекалено, защото рискувате бродерията да се изкриви и панамата под нея да се вижда. При кръстатия бод от задната страна на плата се получават вертикални (прави)  черти. Бодът се изработва с конец от 2 или 3 нишки, в зависимост от вида на панамата.

При някои гоблени, особено тези с кръстат бод, е необходимо да се добави контур, за да изглеждат по-контрастни и детайлни. За целта, след избродирване на гоблена се изработва и контурният бод по указаните за целта места в схемата. Обикновено се отбелязва с по-плътна линия върху дадените елементи в схемата, които трябва да се очертаят с контурен бод. Очертаването е възможно като използвате т.нар. „back stitch“, като реално правите линия, очертавайки даден детайл. Контурният бод се бродира с 1 нишка.

    

Каунт (от англ. „count“) е мерна единица, чрез която се измерва колко бода могат да се вместят в разстояние 1 инч (2.54 см). Това означава, че на панама с 22 каунт върху  2.54 см ще бъдат избродирани 22 бода. Колкото по-голям е каунтът, толкова е по-ситна панамата.

Щампираните гоблени се изработват върху канаваца 11 каунт, на която е напечатано изображение и върху което бродирате с цяло мулине, т.е. с всичките 6 нишки, използвайки половин кръстат бод. Легендата за конците в палитрата на ARIADNA е напечатана отстрани на изображението. При по-големите размери щампи за улеснение се поставят и схеми.

Гоблен върху печатана АИДА 14 каунт се изработва върху панама АИДА 14 каунт, на която е отпечатано цветно изображение и върху което се бродира с кръстат бод (с 2 нишки) или гобленов бод (с 3 нишки). Легендата за конците в палитрата на ARIADNA е напечатана отстрани на панамата, а за улеснение е добавена и схема.

За щампи – №20 (дълж. ~4.3 см)

За печатана АИДА 14 каунт – №24 (дълж. ~3.7 см)

За гоблени – №24 (дълж. ~3.7 см) или №26 (дълж. ~3.4 см)

Все още не можете да направите онлайн поръчка за модел от списанието, но можете да ни пишете чрез контактната форма, като оставите телефон за връзка, а ние от своя страна ще се свържем с Вас, за да уточним поръчката Ви и да Ви помогнем при нужда.

Всички модели от списание „Галерия Бродерия“ се комплектоват с българска гобленова панама 22 каунт (освен ако не е указано друго) и с конци ARIADNA или DMC. Ние не изпращаме отделна схема при модели от списанието.

 • Добавете желаната схема в количката;
 • Ако желаете, добавете и други продукти;
 • Натиснете бутон „Приключване на поръчката“ и след преглед на данните – бутон „Приключване“.
 • На окончателната бланка на екрана ще се появи списък с поръчаните от Вас стоки, а под името на схемата – линк за изтегляне. На имейл адреса, с който сте регистрирани, също ще получите линк за изтегляне – проверете и папка SPAM.
 • Последвайте линка и ще свалите желаната схема във формат PDF.

Важно! Безплатните схеми са достъпни само за регистрирани потребители на сайта.